אי אפשר להאיץ בגזר
אי אפשר להאיץ בגזר. אפשר וצריך לטפח אותו, לתת לו את המרחב, הזמן והתנאים המתאימים כדי שהוא יבשיל.
איכשהו, זה הרבה יותר ברור ומובן לנו כשמדובר בגזר – אנחנו יודעים שצריך סבלנות כדי לראות את התוצאה.
אבל כשמדובר במשהו שאנחנו רוצים לקדם, להשיג, או אפילו לשנות בחיים שלנו, הסבלנות הזאת הופכת להיות הרבה יותר מאתגרת.
אנחנו מנסים לדחוף, להאיץ, לדלג על שלבים, מתוך רצון לראות תוצאות כאן ועכשיו. אבל כמו שהגזר לא יבשיל אם ננסה לזרז אותו, גם תהליכים פנימיים – בין אם זה בקריירה, בצמיחה אישית, או במערכות יחסים – דורשים זמן ומרחב. כל דבר זקוק לתנאים שלו כדי לפרוח, ולא תמיד אנחנו יכולים להכתיב את הקצב.
ברגעים של חוסר סבלנות כדאי לזכור שאנחנו עוברים תהליכים רגשיים תת קרקעיים תוך כדי ההמתנה והדרך. כל שנותר הוא להשקיע בעצמינו, לטפח וליצור את התנאים הנכונים שיעזרו לנו להבשיל. קוראים לזה סביבה תומכת.
